onsdag den 11. august 2010 |

Der findes kun en slags armstræk ! ..... eller gør der ?

De fleste af jer har prøvet at lave armstræk på et eller andet tidspunkt i livet og en del af jer har armstræk som en del af jeres daglige / ugentlige træningsrutiner og armstræk styrker både triceps, bryst og skuldre.

MEN jeg indrømmer gerne at armstræk ikke er det mest ophidsende at lave specielt ikke, hvis man laver den samme slags armstræk HVER GANG !

Men det kan godt blive lidt sjovere at lave armstræk, hvis du vælger at ændre lidt på dine rutiner og udfordre dig selv.

Jeg har lavet en liste nedenfor som alt sammen er armstræk på forskellige måder som forhåbentligt kan motiverer dig til at bryde vanen og forny dine træningsrutiner ;O)

1) Traditionel Armstræk:
Du har hænderne placeret i samme afstand som dine skuldre og udfører armstræk med ret ryg og albuerne tæt til kroppen.
Denne øvelse styrker mest bryst og skuldre.

2) Armstræk med tæt håndstand:
Flyt hænderne sammen så dine tommelfingre røre hinanden denne øvelse fokuserer meget på triceps og syntes du øvelsen er for nem kan du flytte hænderne fremad så de er lige ud for dine øjne.

3) Armstræk med bred håndstand:
Flyt dine hænder ud så bredt du kan herved isolerer du dine brystmuskler i øvelsen.

4) Armstræk med fingrene mod hinanden
Denne variation af traditionel armstræk lægger stor fokus på dine triceps

5) Armstræk med fingrene væk fra hinanden (fingrene peger ud til siderne):
Denne variation af traditionel armstræk flytter fokus ovre på dine skuldre.

6) Armstræk på fingrene:
Dyrker du kampsport og ikke laver armstræk på fingrene er det på tide at få startet dette er endnu en variation af traditionel armstræk denne den udføres blot på fingrene i stedet for håndfladen.

7) Armstræk på knoerne:
Igen en variation af traditionel armstræk denne gang med knyttede hænder og med vægten på de 2 forreste knoer.

8) Et bens armstræk:
Opstilling som til traditionel armstræk men hver gang du fører overkroppen ned mod gulvet løfter du det ene ben strakt op i luften så langt du kan og skifter til det andet ben ved næste armstræk.

9) T - armstræk:
Du tager et traditionel armstræk men når du kommer op twister du i overkroppen mens du strækker den ene arm op imod loftet således at din krop ligner et stort T du skifter arm i hver armstræk. Denne øvelse vil udover at styrke din overkrop også udfordre din koordination og balance.

10) Forlænget armstræk:
Placer dine hænder med næsten strakte arme foran hovedet og løft kroppen fra gulvet hold positionen i 10 sekunder og slap af i 5 sekunder og udfør øvelsen igen i 10 sekunder.

11) Armstræk med bold:
Udfør traditionel armstræk men med hænder placeret på en bold f.eks en basketball dette vil virkeligt udfordre din balance.

12) Armstræk mellem 2 stole:
Placer 2 stole så afstanden imellem dem passer med dine skuldre, placer dine hænder på stolesæderne og benene på gulvet og sænk dig selv så langt du kan dette er et "gratis" alternativ til de såkaldte "Pushup Bars" og du får langt mere ud af det.

13) Armstræk mellem stole avanceret:
Udføres ligesom i øvelse 12 men med en ekstra stol som du placerer dine fødder på og dine fødder skal hvile på oversiden af foden.

14) Armstræk mellem stole avanceret II:
Placer stolene med ryggen til hinanden i en afstand hvor du kan få din krop ind i mellem så det passer med din skuldrebredde og placer dine hænder på stoleryggene og sænk dig selv ned og helt op i strakte arme.

15) Armstræk med fødderne hævet:
Opstilling til traditionel armstræk men med fødderne hævet på på en stol eller sofaen.

16) Armstræk på 1 arm:
Opstilling til  traditionel armstræk men du placerer den ene arm på ryggen i bedste Rocky stil og udfører øvelsen husk at skifte arm så du får trænet begge arme.

17) Sidevejs armstræk på 1 arm:
Start på siden på en strakt arm og udfør armstræk denne øvelse er en avanceret udgave af øvelse 16.

18) Eksplosiv armstræk
Opstilling til traditionel armstræk men ved hver afsæt eksploderer du fra gulvet således at du kommer op i luften for at krydre øvelsen lidt kan du indføre et klap med dine hænder foran brystet hver gang du forlader gulvet og er du rigtigt hardcore klapper du bag ved ryggen.

19) Stole stræk:
Denne øvelser er ikke kun god for armene med også din mave, sæt dig normalt på en stol og stræk benene lige us i luften placer dine hænder på stolesædet ved dine hofter og hæv dig fra sædet ved at strække armene hold den i 5 sekunder, slap af og gentag.

20) Håndstands armstræk:
Start med at lave håndstand op af en væg så du støtter på hænder og hoved og herfra laver du armstræk med hele din kropsvægt dette er nok en af de sværeste øvelser at udfører men nok også den mest givtige når du mestre den.

Håber at ovenstående øvelser kan give dig lidt inspiration til at varierer selv den simple øvelse som armstræk nu engang er.

Until next time ;O)
onsdag den 4. august 2010 |

Et enkelt, men hårdt program..........

Er du til lidt mere avanceret træning og sagtens kan udføre programmet jeg skrev om sidst så skulle du prøve det såkaldte Pyramide Program som jeg tror er udviklet af Ross Enamait (har bla. skrevet The guide to underground Warrior Fitness) og programmet er i sig selv ganske enkelt det udføres og det vil styrke din overkrop (bryst, skuldre og triceps) og det vil øge din eksplotivitet i ben og hofte ekstremt, programmet udføres på følgende måde:

1) 1 x Burpees (Starter på hug og så er det helt ned på maven og op i et spring med armene mod loftet) 2 x Squats (Stå oprejst med armene ned langs siden og så bukker du helt sammen til dine fingre rører gulvet og op igen) 3 x armstræk
2) 2 x Burpees, 4 x Squats, 6 x armstræk

3) 3 x Burpees, 6 x Squats, 9 x armstræk

Og sådan fortsætter du til du når til:

10) 10 x Burpees, 20 x Squats, 30 x armstræk

Og så skal vi ned af pyramiden igen så efter 10 kommer 9:

9) 9 x Burpees, 18 x Squats, 27 x armstræk

Og så er det bare ned til 1 igen ;O)

Hvis du køre op til 10 og tilbage igen når du at lave 100 x Burpees, 200 x Squats, 300 x armstræk men det kan være en stor mundfuld i starten så det er vigtigt at du kører op til det niveau hvor du ikke kan mere f.eks 4 eller 5 og så ned igen ..... jeg lover dig at du kan mærke du lever når du har lavet dette her også selvom du er i god form ;O)

Until next time ;O)