tirsdag den 29. marts 2011 |

Dit barn træner meget - hvilke krav stiller det til kosten ?

Som voksen kampsport udøver ved du allerede at den mad du spiser er brændstof for din krop og det er derfor vigtigt at du holder øje med din ernæring da du ellers kan risikerer at være langsommere, at du hurtigt bliver træt og kan få kramper under træning og dette kan være nogle af de symptomer du oplever, hvis du er ernæret forkert i forhold til den træningsmængde du skal udfører.



Men hvad nu hvis man er 10 år gammel glæder det samme så ?

Hvis man som 10 årig træner et par timer om ugen er der nok ikke behov for den helt store ernæringsplan men mange børn dyrker flere sportsgrene og stiger træningsmængden til 5-6 timer (intensiv) om ugen opstår behovet for at at supplerer den normale kost med ekstra energi indtag.
Normalt vi den øgede mængde træning naturligt afspejle sig i en øget appetit men dyrker det unge menneske en eller flere energikrævende sportsgrene er det vigtigt at man som forældre er opmærksom på at der måske skal puttes nogle flere mellemmåltider ind således at tempoet kan holdes oppe.

Team Danmark lavet en meget informativ 16 siders pjece om dette der hedder "Dit barn træner meget - hvilke krav stiller det til kosten ?" og den kan du downloade her !

Team Danmark har lavet en hel del bøger som kan købes eller downloades ganske gratis og de er skrevet rigtigt godt for forældre og instruktører og dem kan du læse mere om her.

Undtil next time ....

2 kommentarer:

Anonym sagde ...

Hej nul.
Jeg vejer 78,9 og jeg er 145 og er 13 år!
Help me!!!!!!!

Anonym sagde ...

OMG!
En bred røv du må ha'!
og jeg troede at jeg var den fedeste i verden!

Send en kommentar