onsdag den 26. januar 2011 |

Karate i jakkesæt

Søren Larsen står bag det nye firma, Karatecoaching. Foto: Peter Dahlerup



Søren Larsen - Fredensborgs svar på Chris MacDonald - fortæller, at han ofte bliver mødt med en nysgerrighed, når han fortæller om sit nye produkt 'KarateCoaching'.

"Det har egentlig eksisteret i mange hundreder år," forklarer Søren Larsen og fortsætter:

"Funakoshi - som var en af grundlæggerne til moderne karate, sagde at 'mindset kommer før teknik', og det er det, der er hele essensen i udviklingen af os mennesker. Det drejer sig om, at have hovedet med i det, vi laver og at det giver mening – har vi ikke hovedet med os, så kan vi øve ligeså mange gange vi vil, men vi vil aldrig blive super dygtige til det. Vi kan lære rigtigt meget af sportsverdenen, hvor topatleter bruger meget tid på både træning og personlig udvikling. Altsammen noget vi kan bruge i erhvervslivet til at identificere mål og skabe resultater. Hvis man samtidig krydrer dette med disciplinen fra kampsportens verden, så kan man virkelig flytte sig langt," fortæller Søren Larsen.

Tog springet

Søren Larsen har igennem de sidste 20 år dyrket kampsport sideløbende med en erhvervsmæssig karriere som leder og coach. Han har nu taget springet til at starte sin egen virksomhed – RESMA som står for Resource Management.

"I karate arbejder vi meget med det at have det rigtige 'mindset'. Det vil sige, at man arbejder med at respektere hinanden, at blive fokuseret og målrettet, samtidig med at den hårde 'fysiske' træning skaber balance, koncentration og energi – altsammen noget vi kan bruge både i privatlivet og i erhvervslivet. Derfor udviklede jeg begrebet KarateCoaching," fortæller Søren videre.

Jakkesæt eller gi

KarateCoaching kan være baseret på, at man har sit "jakkesæt på" eller at man bliver iført en karatedragt, en såkaldt "gi". Her vil der blive trænet og undervist i forskellige kamp- og selvforsvarsteknikker. En træning som kan give sved på panden, men hvor alle samtidig kan være med, uanset alder og form.

"Det er vigtigt, at folk husker dagen og føler, at de bliver udviklet og synes at det har været sjovt. Og så må den gerne være grænseoverskridende. Det er med til at skabe forankring og flytter personen mentalt i en positiv retning," slutter Søren Larsen.

Ifølge Søren Larsen får man det optimale udbytte af KarateCoaching gennem et længere forløb. Enkelte events giver dog også virksomheder og personalegruppen et stort udbytte – ikke mindst til at få øje på hvilke ressourcer, man ligger inde med og som der kan arbejdes videre med. KarateCoaching kan foregå både som individuel udvikling, hvor der fokuseres på at nå sine målsætninger som f.eks. at finde frem til sine stærke og svage sider, karriereskift, stressreducering / forebyggelse af stress, eller til udvikling af teams.

torsdag den 20. januar 2011 |

VM Herrehåndbold 2011 Danmark mod Rumænien i Malmø Arena


Søndag d. 16. januar 2011 gik turen til Malmø Arena for at se Danmark spille mod Rumænien i VM i Herrehåndbold sammen med min store søn Sebastian, hans kammerat Mads og hans far Jan.
Forventningerne var store da ingen af os havde været til håndbold landskamp før og da slet ikke VM og man må give Svenskerne at det med at bygge multiarenaer det er de gode til Malmø Arena er et superfedt moderne sted ideelt for afholdelse af VM i håndbold.
Vi var der 1 time før den første kamp mellem Serbien og Australien skulle begynde så vi var sikre på at vi kunne finde vores pladser.

Og endeligt kl. 18:00 gik kampen igang mellem Serbien og Australien og ganske som forventet var Serberne et par hundrede klasser og et par hundrede kilo større og bedre en Australien så det danske publikum valgte hurtigt at de Australske underdogs og supportere skulle have alt den Danske support så det fik de.
Aussie Support Corner
Men lige meget hjalp det at Australierne blev båret igennem at de Danske håndbold fans de tabte men spillede en kamp med en support de nok sent vil glemme ;O)
Australien takker for den store support
Men vi var kommet for at se Danmark spille håndbold så den ½ time der gik efter Serbien vs Australien kampen før der skete noget igen var den længst målte i verdens historien ... ihvertfald i følge Sebastian :O) men pludseligt ud af det blå gik de 7-8000 fremmødte Danske supportere helt amok for ind på kamparenaen vandre selveste landsholds træner Ulrik Wilbek og sikken en velkomst til den meget koncentrerede landsholds træner.

Opvarmning for det Danske herrelandshold

Og i en fantastisk kamp med en super stemning lammetævede de Danske drenge Rumænien med 39 - 30:




Knockout af Rumæner udført af Lasse Boesen med håndbold




























Efter kampen slutning var der autograf jagt for tænk engang hvis man kunne få en autograf af en af sine store idoler og et billede med dem ??????? :O)
Boldsen duer også han spiller jo i AG København :O)


Jesper Nøddesbo med sine 199 cm måtte bukke sig lidt



















Bo Spellerberg røg på listen

















Anders Eggert var ikke helt tilfreds med at det var L. Christiansen der var på ryggen af Sebastian ;O)

Men en fan foto er der altid plads til














Kasper Nielsen















Hans Lindberg røg på
















Og hans store idol Lars Christiansen med nummer 9

"Det er dælme i orden med den trøje der....." 

Den bedste autograf og det bedste billede af dem alle sammen ;O)
En fantastisk aften i Malmø Arena, hvor vi vandt, vi havde den rigtige farve spilletrøjer på, et hav af autografer og billeder og sidst men ikke mindst autograf og billede med Lars Christiansen, så bliver verden ikke større når man er 10 år gammel ;O)